Witajcie po długiej przerwie. Mimo, iż aura nas nie rozpieszcza, wiosna zaczyna nam się objawiać na talerzach, a że lato za pasem i w Lidlu tydzień grecki,polecamy Wam dziś taką oto sałatkę:
Składniki na 2 porcje:
- pół opakowania sera feta Eridanous
- 1 nieduży pomidor
- 1 filet z kurczaka o wadze ok. 200 g
- oliwki Eridanous – wedle uznania
- 8 zielonych szparagów
- pół pęczka szczypiorku
- 2 łyżki oliwy z oliwek Kalamata Eridanous
- sól i pieprz
Filet z kurczaka umyj, lekko rozbij, oprósz solą i usmaż na patelni grillowej, a następnie pokrój w paski. Szparagi umyj i pokrój, tak jak lubisz. Pomidora umyj i pokrój w kostkę. Szparagi umyj i pokrój tak, jak lubisz. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj fetę, pomidora, szczypiorek i oliwki, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem i znów wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na talerze, a na wierzchu ułóż paski grillowanego kurczaka. Gotowe 🙂