Uwielbiam taką wołowina w sosie własnym, nie wygląda zachęcająco ale jest pyszna.
Składniki:
- 60 dag wołowiny pokrojonej w kostkę (najlepsza będzie pręga lub rozbratel)
- 3 cebule pokrojone w krążki
- 2 łyżki mąki (tym razem użyłem kukurydzianej)
- sól, pieprz
Mięso wrzucić do garnka, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem, kiedy mięso trochę zmięknie dodać cebulę i dusić, aż mięso całkowicie zmięknie, doprawić pieprzem i solą, zagęścić mąką kukurydzianą, jeśli potrzeba.
Robię podobnie, tylko najpierw mięso i cebulę obsmażam na margarynie, czasem podlewam też winem – zyskuje świetnego smaku 🙂
To przepis mojej mamy, więc jeden z najlepszych 😉
Potrawa na zdjęciu nie wygląda apetycznie o_0
Też tak uważam i myślę, że chyba każdy to zauważył. Ale mi bardzo smakuje 😉