Składniki:
- 60 dag żołądków drobiowych
- 3 duże cebule pokrojone w kostkę
- 1 marchewka starta ma tartce o grubych oczkach
- 1 pietruszka starta ma tartce o grubych oczkach
- 1/2 selera starta ma tartce o grubych oczkach
- mąka
- śmietana
- sól, pieprz
Żołądki oczyścić, pokroić w paski, wrzucić do garnka, dodać marchewkę, pietruszkę i selera, zalać wodą i gotować aż żołądki zmiękną. Cebulę podsmażyć na oleju na patelni, po czym dodać do żołądków, zagęścić śmietaną z dodatkiem mąki, doprawić solą i pieprzem.
Jak ja lubię takie dania. Nie odważyłam się niestety jeszcze na zrobienie czegoś takiego. Mam wrażenie, że podroby w sklepach są mało świeże, a nie wiem jak odróżnić dobre od starawych 🙁
Ja kupuję podroby w sklepie, w którym są tylko rano, bo po południu ich już nie ma, tak że myślę że są świeże. Pozdrawiam