Obiad dla niemowlaka#15

Obiad dla niemowlaka#15: na zielono: krem szpinakowy z kurczakiem

Dla maluchów, które skończyły 10. miesiąc.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 średnie udko z kurczaka
  • 1 marchewka drobno pokrojona
  • 1 pietruszka również drobno pokrojona
  • ok. pół opakowania mrożonego szpinaku
  • 2 – 3 łyżki kaszki kukurydzianej
Udko zalać wodą tak, żeby je zakrywała, dodać marchewkę i pietruszkę i gotować, aż mięso będzie na tyle miękkie, że bez problemu odejdzie od kości. W szybkowarze wystarczy 10 min. od momentu zamknięcia. Ugotowane udko wyjąć z wody, obrać z mięsa. Do wywaru dodać szpinak, zagotować, dodać mięso z udka porwane w palcach lub drobno pokrojone. Dodać kaszkę kukurydzianą  i gotować jeszcze ok. 3 – 4 min. Gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *