Zaległy post ze spotkania 🙂
Z racji tego, że dołączyłem do Przyjaciół Winiary, 9 maja w Warszawie odbyło się spotkanie Blogerów (Przyjaciół Winiary). Mieliśmy spotkanie z Tomkiem Woźniakiem i Szefem Kuchni Winiary – p. Jerzym Pasikowskim.
Razem z Tomkiem ochotnicy przygotowali:
- Truskawki z bitą śmietaną miętą i bezami
- Mrożoną herbatę z miętą
- Surówkę z zielonymi szparagami i kozim serem
Po ugotowaniu tych potraw,Tomek udzielił kilka rad odnośnie fotografowania potraw, po czym przeszliśmy do następnego etapu: zostaliśmy podzieleni na 7 grup (bloger i 2 osoby zatrudnione w Nestle) i w takich składach gotowaliśmy marokański kuskus z kurczakiem według przepisu Tomka. Oczywiście każda z wersji smakowała inaczej :).
Eton mess |
Następnym zadaniem było gotowanie dań innych blogerów. Przygotowaliśmy 7 dań, które później ze smakiem skonsumowaliśmy. Na końcu otrzymaliśmy upominek, a mianowicie książkę o fotografii kulinarnej. Ogólnie całe spotkanie odbyło się w super atmosferze, było miło i przyjemnie. Już czekam na następne spotkanie.
zazdroszcze takich doswiadczen 😀
Fajne zdjęcia, a jedzonko wygląda, że palce lizać 🙂