Spaghetti z boczkiem i sosem pomidorowym

Na ostatnim Foodingu Krakowskich Blogerów dostaliśmy wraz z żoną wielki kosz produktów TESCO STANDARD sygnowanych prze Roberta Makłowicza. Przeważnie nie kupuję produktów marek własnych, bo spotkałem się z dość niską jakością tych produktów, ale od czasu jak dostaliśmy produkty Tesco Standard to już kilka razy zdarzyło mi się kupować produkty z tej serii, bo są naprawdę dobrej jakości i w rozsądnej cenie.

Spaghetti z boczkiem i sosem pomidorowym

Składniki:

• 2 duże cebule wielkości cebula pokrojona w kostkę
• 1 puszka pomidorów
• 400 g passaty pomidorowej Tesco
• 25 dag boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki zielonych oliwek pokrojonych w krążki
• 150 ml wina
• sól, pieprz, zioła prowansalskie
• oliwa z oliwek Tesco
• parmezan do posypania
• makaron spaghetti Tesco (około 360g przed ugotowaniem)

Spaghetti z boczkiem i sosem pomidorowym

Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Następnie dodać boczek i smażyć ok. 6 – 7 min., dodać wino, gdy odparuje dodać pomidory zmiksowane z przecierem pomidorowym, a następnie oliwki, zagotować, doprawić solą, pieprzem , cukrem i ziołami prowansalskimi. Ugotować makaron (8-9 min), odcedzić i wymieszać z gorącym sosem na patelni, podzielić na 4 porcję i posypać startym serem.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Spaghetti z boczkiem i sosem pomidorowym
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *