Na rynku pojawił się nowy fajny makaron o smakowitej nazwie Omnomnom, Makaron nie dość, że wyciskany jest na tradycyjnej matrycy z brązu (nadaje mu to chrobowatą powierzchnię, przez co sosy bardzo ładnie trzymają się makaronu) to ma dardzo ładne kolorowe opakowania.
Składniki na 6 porcji:
- makaron spaghetti Omnomnom około 100g na osobę.
Farsz:
- 30 dag sera białego (ja preferuje kwaśniejszy)
- 50 dag ugotowanych ziemniaków
- 2 średniej wielkości cebule pokrojone w kostkę (10 dag)
- sól,pieprz
Ser i ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju lub masła. Zmielony ser z ziemniakami wymieszać z podsmażoną cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować, odcedzić, wymieszać z serem z ziemniakami, podzielić na porcje i podawać.
Podsumowanie
Nazwa dania
"Ruskie" spaghetti
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas