Jak obrać paprykę ze skórki? Bardzo łatwo 🙂
Potrzebne będą:
- papryka
- palnik kuchenny albo kuchenka gazowa
- woreczek foliowy
Paprykę umyć, osuszyć, opalić palnikiem albo nad gazem, aż powstaną pęcherze i skórka zrobi się czarna, włożyć do woreczka i poczekać aż papryka wystygnie. Po wystygnięciu można ściągać skórkę.
A po co obierac papryke?
Witam, obieram paprykę np. do leczo i do potraw w których papryka będzie się chwilę gotować ponieważ nie lubię jak z papryki zostają same skóry, pozdrawiam 🙂
Ten sam efekt osiągniesz jak wstawisz paprykę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na jakieś pół godziny, przekręcając po 15min. Później nie trzeba nawet do torebki wstawiać. Najlepiej obierać paprykę jak jest jeszcze ciepła.
Robiłem w piekarniku, ale powiem Ci że wolę ten sposób wydaje mi się, że jest szybciej i nie muszę nagrzewać piekarnika.
Z pewnością jest szybciej ale sposób który ja przedstawiłem jest bardziej osiągalny w domowej kuchni, również z powodu bezpieczeństwa (o oparzenie nie trudno w przypadku palnika)
Every weekend i used to pay a visit this web site, because i
wish for enjoyment, for the reason that this
this website conations in fact pleasant funny information too.
My web site: electronic cigarette wholesale