Składniki:
- 4 łyżki tartego chrzanu (najlepiej świeżego)
- 2 jajka na twardo
- 2 łyżki potłuczonych orzechów włoskich
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy do smaku
Chrzan utrzeć ze śmietaną, dodać orzechy, przyprawić do smaku solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym i pieprzem, połączyć z jajkami i szczypiorkiem. Gotowe!
Zapowiada się smacznie, jednakże ja pomiędzy pieczywo a pastę, położyłabym kawałek wędliny, czy pieczonego schabu. Już jakiś czas temu przeprosiłam się z chrzanem i zjadam prawie słoiczek na tydzień. Sama! 🙂
Jak najbardziej wędlinę też bym tutaj widziała:)
Genialnie, orzechy i chrzan, to musi być niezłe połączenie, aż mam cichą ochotę przetestować Twój przepis.
Testuj będzie mi bardzo miło:) Pozdrawiam:)