Obiad dla niemowlaka#16: zupa ogórkowa
Przepis: Jedzonko Malucha, dla maluchów po 10. miesiącu. Wojowi smakowało bardzo, dwie miski na obiad poszyły od strzała:)
Przed krojeniem itp., wszystkie składniki dokładnie umyć.
Składniki na 3 porcje:
- 1 niewielkie udko z kurczaka (bez skóry)
- 1 marchewka pokrojona w drobną kostkę
- 1 pietruszka pokrojona w drobna kostkę
- kawałek selera również pokrojonego w kostkę
- 3 średnie ogórki kiszone starte na tarce na najmniejszych oczkach
Udko zalać wodą tak, aby je przykryła, gotować 15 min., następnie dodać warzywa i gotować kolejne 15 min., po upływie tego czasu dodać ogórki i gotować następne 10 min.Można zabielić jogurtem naturalnym, myślę, że 1 łyżeczka będzie w sam raz.Gotowe!
Pozostałe porcje, zapakować do małych słoików np. po przecierze pomidorowym i pasteryzować 20 min.
Twoja zupka wygląda przepysznie 😉
Cieszę się, że synkowi smakowała :))
Pozdrawiam,
Asia