Składniki:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 12 dag sera Rokpol
- 12 dag rozdrobnionego szpinaku
- olej
Pierś z kurczaka podzielić na 2 filety, rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa. Szpinak i ser wrzucić na patelnię i odparować, tak żeby powstała pasta którą możemy posmarować kurczaka. Pastę rozsmarować na filetach, zawijać filety w roladki, spiąć wykałaczkami lub związać nitką, obsmażyć na maśle na nie za dużym ogniu (żeby kurczak nie był surowy w środku) z każdej strony.
Nadziewałam takim farszem kotlety mielone 😉 z piersią kurczaka też na pewno są pyszne! 😉
Wyszły bardzo smaczne, a myślałem, że tylko ja sobie taki farsz wymyśliłem 🙂
…ciekawy przepis, przyrządzę, szpinak mrożony też może chyba być ?
Ja użyłem właśnie mrożonego, rozdrobnionego
…zatem, na niedzielę obiad już mam:)
Pozdrawiam serdecznie:)
Ps…będę do Ciebie zaglądać, szukam nowych kuchennych inspiracji, a widzę, że u Ciebie nie jedną znajdę:)
Bardzo się cieszę, że się podoba 🙂