Sałatka powstała w ramach wspólnego gotowania z Dobrusią, Shinju, Pelą, Emmą, Panną Malwinną, Tu-Tusią, Anią W i Michałem w ramach akcji IV Bar Sałatkowy- Wigilijnie i Świątecznie 2011. Oto moja propozycja:
Składniki:
- 2 garści mieszanki sałat
- 12 oliwek
- 6 dag sera feta pokrojona w kostkę
- 8 dag mandarynek z puszki
Dressing:
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Sałatę umyć, osuszamy, położyć na talerzu. Dodać mandarynki, oliwki, fetę. Wymieszać wszystkie składniki dresingu, polać nim sałatę
Ten miód na pewno świetnie współgra z całością. Wygląda apetycznie Aniu;*
ale kolorowa 🙂 musi być pyszna… mniam
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
To może jeszcze porcyjka? Bo jak się napatrzyłam na Wasze zdjecia to nabrałam ochoty, a skłądniki jeszcze mam ;>
Dzięki za kuchenne „spotkanie” 🙂
bardzo ładne zdjęcia 🙂
dziękuję za wspólne pichcenie!
Piękne zdjęcie! Dzięki za wspólne…
Dzięki wszystkim za miłe słowa odnośnie zdjęcia, pomysł żeby zamiast cukru użyć miodu to pomysł Paszczaka.
Gratulacje !
Została Pani zwycięzcą konkursu GOOD ALTERNATIVE naszą pasją jest jedzenie. Prosimy o kontakt w celu ustalenia danych co do wysłania nagrody.
gratulacje !
Rzeczywiście chyba użyłyśmy tej samej mieszanki sałat. Piękna wersja. Pozdrawiam