Składniki:
- 60 dag schabu bez kości
- mleko
- 3 ząbki czosnku drobno pokrojone lub przeciśnięte przez praskę
- 3 średnie pieczarki pokrojone w drobną kostkę lub zmiksowane w malakserze
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 6 dag sera żółtego starty na tarce
- 2 jajka
- bułka tarta
- mąka
- wykałaczki
- sól
Mięso pokroić na plastry (4-5 szt) rozbić młotkiem do mięsa, zalać mlekiem, dodać czosnek, odstawić do lodówki na minimum godzinę. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki, smażyć, aż woda z pieczarek odparuje, ostudzić, dodać ser żółty, dobrze wymieszać. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć, lekko posolić, posmarować farszem i zwijać w rolady, które trzeba spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej, smażyć na patelni.
takie obiady lubię najbardziej 🙂
Usmażyłam, smakowało i mi i Rodzince :)Dziękuję za przepis!:)
Serdeczności!
Cieszę się, że smakowało 🙂 pozdrawiam
Mężczyźni to jednak mają rękę do mięsa! Propozycja bardzo mi się podoba 🙂
Mniam! Jestem mięsożercą, więc danie w sam raz dla mnie 🙂
pychaaaa:)
robię bardzo podobne- pychotka:)
A nie miałam pomysłu na schabik. A tu taki przepisik. Mięsko już w mleczku i czosnku. Teraz tylko farszyk, usmażyć i zajadać. Już nie mogę się doczekać!!! Pozdrawiam 🙂
Życzę smacznego 🙂
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka