Zupa z pietruszki i selera
Zupa z pietruszki i selera, zmiksowana idealnie nadaje się dla niemowlaków. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna, sprawdzi się również na diecie, czy też w pracy jako ciepły dodatek do kanapki, zamiast zupki z proszku.
Składniki:
- 650 g selera
- 250 g pietruszki
- 1 jabłko o wadze mniej więcej 150 g
- 300 g ziemniaków
- 1 l wody
- sól
- świeżo mielony pieprz Appetita
- natka pietruszki
- oliwa extra vergine
Warzywa i jabłko obierz, umyj i pokrój w kostkę, włóż do garna zalej wodą i ugotuj do miękkości, dopraw solą i pieprzem i zmiksuj. W moździerzu rozetrzyj łyżkę posiekanej natki pietruszki z odrobiną oliwy i szczyptą soli. Zupę nalej do talerzy i ozdób pietruszką roztartą z oliwą. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Zupa z pietruszki i selera
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas