Zupa z pietruszki i selera

Zupa z pietruszki i selera

Zupa z pietruszki i selera, zmiksowana idealnie nadaje się dla niemowlaków. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna, sprawdzi się również na diecie, czy też w pracy jako ciepły dodatek do kanapki, zamiast zupki z proszku.

Zupa z pietruszki i selera

Składniki:

  • 650 g selera
  • 250 g pietruszki
  • 1 jabłko o wadze mniej więcej 150 g
  • 300 g ziemniaków
  • 1 l wody
  • sól
  • świeżo mielony pieprz Appetita
  • natka pietruszki
  • oliwa extra vergine

Warzywa i jabłko obierz, umyj i pokrój w kostkę, włóż do garna zalej wodą i ugotuj do miękkości, dopraw solą i pieprzem i zmiksuj. W moździerzu rozetrzyj łyżkę posiekanej natki pietruszki z odrobiną oliwy i szczyptą soli. Zupę nalej do talerzy i ozdób pietruszką roztartą z oliwą. Gotowe!

 Zupa z pietruszki i selera

Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Zupa z pietruszki i selera
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *