Pyszna fajnie wyglądająca papryka faszerowana
Składniki:
- 6 papryk
- 2 woreczki ryżu (1 szklanka)
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 16 dag pieczarek pokrojonych w kostkę
- 45 dag mięsa mielonego ( ja użyłem z indyka)
- sól, pieprz
Ryż ugotować, ostudzić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Ostudzony ryż wymieszać z cebulą, pieczarkami i mięsem, doprawić solą i pieprzem i dobrze wyrobić. Paprykom odciąć górę i oczyścić z nasion. Nakładać farsz do papryk. Papryki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° C około 40 min.
Papryka faszerowana – wspaniały klas. Pyszny i zdrowy obiad. 🙂
Bardzo apetyczne zdjęcie;)
Miło że Ci się podoba Ty też masz piękne zdjęcia 🙂