Orientalna zupa z kurczakiem i makronem II

Orientalna zupa z kurczakiem i makronem II
Składniki dla 4 – 6 osób:
  • ugotowane mięso z trzech ćwiartek z kurczaka
  • 1,5 l rosołu z kurczaka
  • 2 łyżki suszonych glonów wakame
  • 1 garść makaronu ryżowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki słodko – ostrego sosu chilli
  • 1 suszona drobno posiekana papryczka chilli
  • łyżeczka pasty imbirowej
  • łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
  • 1 łyżka oleju sezamowego
W garnku rozgrzać olej sezamowy i przez 30 sek. smażyć pastę imbirową i pastę z trawy cytrynowej. Następnie zalać to bulionem, do którego dodać sos sosjowy, sos ostrygowy, sos chilli, suszone papryczki chilli oraz pokrojone mięso z ćwiartek z kurczaka, zagotować.
W miseczce zalać glony ciepłą wodą i kiedy się rozwiną dodać do zupy. Na końcu dodać makaron ryżowy i kiedy zmięknie, zupę można podawać:)
Orientalna zupa z kurczakiem i makronem II
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Orientalna zupa z kurczakiem i makronem II
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

4 thoughts on “Orientalna zupa z kurczakiem i makronem II

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *