Bardzo lubię kompot z rabarbaru, jest taki orzeźwiający, tym razem dodałem trochę jabłek.
Składniki:
- 3 l wody
- 1 kg rabarbaru pokrojonego w kawałki długości około 4 cm
- 3 jabłka pokrojone w ósemki
- 4 goździki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- sok z 1 cytryny
- cukier do smaku (ja dodałem 5 łyżek)
Rabarbar i jabłka zalać wodą, dodać goździki i cynamon, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu) około 10 min, przecedzić, doprawić sokiem z cytryny i cukrem.
Podsumowanie
Nazwa dania
Kompot z rabarbaru i jabłek
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
bardzo lubię taki kompot 🙂 moja Mama robi bardzo podobny 🙂 i uwielbiam, gdy miesza z jabłkami 🙂 pychotka!
Wygląda wspaniale, jeszcze nigdy nie piłam kompotu z rabarbaru i jestem bardzo ciekawa jego smaku.
kompot z rabarbarem jest taki orzeźwiający 🙂
podany z lodem.. stanowi rewelacyjne orzeźwienie !
Znakomity napój na gorące letnie dni. Pozdrawiam
Piękny kolorek…wspomnień czar… 😉
no no ;)) pycha
Kompocik taki jest super. A ten dodatkowo ma piękny kolor