Składniki:
- 3 białe kiełbasy
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 1 łyżka octu winnego
- 500 ml jasnego piwa
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki miodu
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka zasmażki
- olej
Kiełbasę ponabijać wykałaczką albo widelcem, cebulę podsmażyć, przełożyć do jakiegoś naczynia, kiełbasę obsmażyć z wszystkich stron, dodać ocet, dodać cebulę, piwo ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, miód i czosnek, gotować około 40 min (można dodać trochę wody jeśli sos nam się za bardzo zredukuje). Zagęścić sos zasmażką.
Podsumowanie
Nazwa dania
Biała kiełbasa w piwie
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
4 Review(s) Based on
meskie zarcie 😉
Robiłam, jest rewelacyjna. Ja dodałam też nieco świeżej chili, ale taka wygląda też przepysznie. 😉
Coś czuję, że to danie bardzo smakowałoby mojemu tacie. Wygląda apetycznie. Pozdrawiam i zapraszam do siebie! http://www.czarywkuchni.blogspot.com
Dziękuję za ten przepis, zrobiłam taką białą kiełbasę i była pyszna. Zamieściłam również na swoim blogu, ale oczywiście podałam autora przepisu i link do Twojego bloga. Pozdrawiam serdecznie.
Fajnie, że przetestowałaś przepis i bardzo się cieszę, że wyszedł 🙂 pozdrawiam 🙂