Jest to mój ulubiony sposób na młodą kapustę.
Składniki:
- 2 średnie białe młode kapusty drobno poszatkowane
- 1 posiekany pęczek koperku
- 4 zielone cebulki posiekane
- 2/3 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- sól
Masło rozpuścić w garnku, wrzucić kapustę, chwile poddusić – ok. 2 min. Następnie dodać wodę, przykryć i od czasu do czasu mieszając, dusić, aż kapusta zmięknie. dodać koperek i cebulkę. Zabielić mąką rozpuszczoną w śmietanie, doprawić solą.
Podsumowanie
Nazwa dania
Młoda kapusta z koperkiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Hmmm…dawno jej nie jadłam, a przecież jest taka pyszna!
prosto, pysznie, dobre na obiad i kolację!
Ach ta młoda kapustka, zawsze pyszna 🙂
lubie kapuste- jest taka polska 😉
pyszności, u mnie w domu dodaje się jakieś mięsko, a jeśli chodzi o to danie, to właśnie takie bez najbardziej mi smakuje:)