Ser topiony

Ser topiony
Witajcie po długiej przerwie. Dziś prezentuję Wam domowy ser topiony, przygotowany w urządzeniu Speedcook. Szczerze powiedziawszy, ja zawsze jestem sceptycznie nastawiona do tego typu magicznych urządzeń, ale Speedcook jest na prawdę w porządku. Otrzymaliśmy go z Paszczakiem do testów i jeśli chodzi o mnie to byłabym go skłonna kupić, bo rewelacyjnie szybko przygotowuje ziemniaki na placki ziemniaczane i oczywiście duży plus za możliwość zrobienia sobie domowego sera topionego. Wygląd urządzenia raczej słaby, ale jak się ktoś uprze to może służyć jako rekwizyt vintage w kuchni. Speedcook jest prosty w obsłudze – wystarczy ustawić obroty, czas i opcjonalnie temperaturę i reszta robi się sama. Duuuuży plus za szybkość. Do urządzenia dołączona jest książka z przepisami i właśnie z niej pochodzi poniższy przepis.

A do przygotowania domowego sera topionego potrzebujemy:

  • 750 g twarogu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ulubione przyprawy (ja dodałam duuuużo kolorowego pieprzu)
  • 1 jajko
Ser włożyć do naczynia, wsypać sodę i sól, zmiksować – obroty 10, czas 1 min. Dodać jajko, przyprawy i podgrzewać – obroty 3, temp. 60 stopni, czas 25. Gotowe!

 

 

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Ser topiony
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

4 thoughts on “Ser topiony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *