Mielone z jarmużem
Mielone z jarmużem i z pieczarkami, ot tak po prostu, żeby zwiększyć objętość mielonych, które Paszczak zabrał ze sobą na kurs trenera personalnego. Teraz będziemy jeszcze bardziej fit 🙂
Składniki:
- 500 g szynki wieprzowej surowej
- 3 jajka
- 500 g pieczarek
- 200 g jarmużu
- 1 łyżka musztardy
- jeśli lubisz na ostro – 1 łyżka sosu z habanero
- olej rzepakowy
- sól i pieprz
Pieczarki zmiel w maszynce do mięsa na średnich oczkach podsmaż na 1 łyżce oleju i odparuj z wody. Jak lekko ostygną dodaj do mięsa i zmielonego jarmużu. Wymieszaj wszystko z solą, pieprzem, musztardą i (opcjonalnie) sosem habanero.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i usmaż niewielkiego kotlecika, aby sprawdzić stopień doprawienia. Założonymi rękoma formuj nieduże kotlety i smaż na niedużym ogniu po ok. 10 min. z każdej strony. Dobra zarówno na ciepło jak i na zimno.
Podsumowanie
Nazwa dania
Mielone z jarmużem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
1 Review(s) Based on
dobry przepis, zdrowo i ekologicznie, pozdrawiam
Dziękujemy 🙂 Również pozdrawiamy 🙂