Pasta jajeczna
Pasta jajeczna to źródło witamin A, D, B2, białka, żelaza i innych bogactw. Dodatek kiełków tylko podnosi jej walory 🙂 jest to pyszny dodatek do świeżego chleba.
Składniki na mniej więcej 4 porcje:
- 6 jajek L
- 1 łyżka kiełków brokułu
- 1 łyżka kiełków rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
- 3 łyżki Majonezu Delikatnego
- przyprawa do jajek Appetita
- pieprz Appetita
- sól
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na połówki i przełóż do miski, rozgnieć je widelcem. Do jajek dodaj kiełki, szcyzpiorek, majonez, wymieszaj. Dopraw przyprawą do jajek, pieprzem i ewentualnie solą. Podawaj na świeżym pieczywie. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Pasta jajeczna
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
1 Review(s) Based on
Dzięki za pyszne kanapki na śniadanie