Pyszny, rozpływający się camembert na ciepło.
To szybkie śniadanie w pierwotnej wersji polegało na włożeniu sera na 30 sekund do mikrofalówki i dodaniu żurawiny. Jedząc wczoraj kanapkę z dżemem z czerwonej porzeczki, stwierdziłam, że jak najbardziej ów dżem może zastąpić żurawinę w połączeniu z camembertem. I tak oto, powstało dzisiejsze śniadanie:
Składniki dla 2 osób:
- 1 ser typu camembert
- 4 plasterki szynki westfalskiej
- 2 orzechy
- żurawina lub dżem z czerwonej porzeczki
Zaczynając dzień od takiego śniadania od razu czlowiek ma dobry humor aż do wieczora 🙂
Dokładnie:D
juz chyba ze 4 razy podchodzilam, aby taki zrobic, ciagle cos mi sie odwidzialo i nici z tego, twoj przepis (zwlaszcza te orzechy) strasznie mi sie podobaja
Cieszę się, że podchodzi, jak kiedyś zrobisz daj znać:) Ave!
O tak, dla mnie najlepsze. Kawałki chrupiącej bagietki maczanej w camembercie…nie ma lepszego śniadania!