Łazanki robię z kapusty mieszanej, trochę kiszonej i trochę słodkiej.
Składniki:
- 50 dag białej poszatkowanej kapusty
- 50 dag kapusty kiszonej
- 20 dag pokrojonych w drobną kostkę pieczarek
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 4 laski kiełbasy
- sól i pieprz
- opakowanie makaronu łazankowego
Lubię, nawet bardzo 🙂 Wspaniała propozycja na prosty i szybki obiad…
Łazanki mogę jeść w dzień i w nocy, na ciepło lub na zimno 🙂 pozdrawiam
Można dodać odrobinę przecieru pomidorowego, lepiej smakuje 🙂
Spróbuję, czasem dodaję ketchupu na talerzu.
Ooo, podziwia, że się panu chce robić z dwóch rodzajów kapusty. U mnie Hurma i Czereda tylko z kwaśną i to taką, że gębę wykręca 😉
🙂 każdy ma swoje sposoby 🙂 ja lubię mieszać świeżą z kiszoną 🙂