Szybka i bardzo smaczna sałatka z zupek chińskich
Składniki:
- 2 zupki chińskie – makaron i przyprawy, bez oleju
- 1 ogórek korniszony
- 1 ogórek kiszony
- pół czerwonej papryki
- 3 jajka na twardo
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki zielonego groszku
- 1 pomidor
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- 1 mała cebula
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki wody
- sól, pieprz
Cebulę, ogórki, jajka, paprykę i pomidory pokroić w kostkę, dodać groszek, kukurydzę i pokruszony makaron z zupek chińskich. W małej miseczce wymieszać jogurt, majonez, ketchup, przyprawy z zupek, tak powstały sos połączyć z sałatką, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny, aby makaron nasiąkł.
Wiele słyszałam o tej sałatce ale nigdy nie miałam okazji próbować. Słyszałam, ze bardzo smaczna 🙂
Trzeba spróbować 🙂 pozdrawaiam 🙂
Lubię tą sałatkę, jest bardzo smaczna, muszę zrobić w najbliższym czasie
pozdrawiam i zapraszam do siebie
http://www.slodkiislony.blogspot.com
A my robimy z olejem z zupek za to bez jajka i pomidorów. Zamiast cebuli – biała część pora. I już bez soli i pieprzu. Bo torebka z przyprawami i z olejkiem daje pikantność i smak. Aha i musi to być oryginalna czerwona zupka chińska.