Pyszna, słodkawa kapusta zasmażana.
Składniki:
- 1 kg przepłukanej kapusty kiszonej (normalnie nie płuczę kapusty, ale w tym przypadku, chciałem, żeby była słodka)
- 1 łyżeczka kminku
- 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
- 3,5 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- olej do smażenia
- sól i pieprz
Kapustę lekko posiekać, wrzucić do garnka, zalać wodą, tak, żeby przykryła kapustę, dodać kminek i gotowac do miękkości. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać mąkę i jeszcze chwilę smażyć, dodać do kapusty i zagotować, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
hmm super, ale bardzo lubię do kapusty dodać jeszcze boczek wysmażony, oczywiście z cebulką
Ja boczek dodaję jak robię kapustę zasmażaną ale nie taką słodką, z grzybami, zielem angielskim, liściem laurowym itd. Pozdrawiam