Ozory w sosie chrzanowo – musztardowym – przepis

Składniki:

  • 2 ozory wieprzowe ( trzeba usunąć ślinianki u podstawy ozorów, jeśli nie są usunięte)
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka chrzanu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
Ozory w sosie chrzanowo - musztardowym - przepis
Ozory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny). Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle. Do wywaru ( ja miałem 0,5l) dodać musztardę, chrzan, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi ozorami.
Ozory w sosie chrzanowo - musztardowym - przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *