Pełnoziarniste tosty z serem fetą, szynką, porem i czarnymi oliwkami
Por ostatnio jest u mnie bardzo w cenie, a tosty z dodatkiem tego warzywa, to zdecydowanie numer 1:) Tosty ze względu na obecność fety są słone, ale łagodny, słodki ketchup to równoważy. Do tego biała kawa i jak dla mnie to bardzo dobry początek dnia:)
Składniki:
- chleb pełnoziarnisty
- kilka cienkich krążków pora
- kilka oliwek pokrojonych w plasterki
- kilka plastrów sera feta
- kilka plastrów szynki
- oliwa
- ketchup
Rozgrzać opiekacz do tostów. Na kromki chleba położyć po plasterku szynki i fety, 4 -5 krążków pora, plasterki oliwek, polać delikatnie ketchupem i „zamknąć” kromką. Opiekacz spryskać oliwą, włożyć przygotowane kanapki i opiekać 2 – 3 min. (czas zależy od możliwości opiekacza). Gotowe!
Pysznie wygladaja, pierwsze zdjecie jest naprawde kapitalne.
Ale mi smaka narobiłaś na takie tosty! 🙂 Świetny blog, dodaję do obserwowanych 🙂
Pozdrawiam.
Dziękuję, staram się:D
Jedyne co bym zmieniła w tym śniadaniu to kawę na czarną 😉 A tosty świetne!
Pyszne zdjęcia!
Pozdrawiam 🙂
Ale smakowite!
Bardzo apetyczne te Twoje tosty 🙂 i jakie piękne fotografie! Obserwuję Cię 😉
Smakowita propozycja, a zdjęcia jeszcze bardziej pobudzają apetyt.
Dziękuję za udział w akcji.
Pozdrawiam serdecznie:)