Składniki:
- 6 nóg z kurczaka
- 45 dag mrożonego szpinaku
- kostka fety
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
Wytrybować kości z nóżek kurczaka (tutaj link jak to zrobić) . Szpinak wrzucić do garnka i odparować z niego nadmiar wody, dodać 2 rozdrobnione ząbki czosnku, fetę i jedno jajko, mieszając odparować do takiej konsystencji, żeby farsz nie wypływał później z nóżek. Wytrybowane nogi nadziewać farszem (można je później spiąć wykałaczkami), układać na blachę do pieczenia i piec około 1h w temperaturze 180° C.
Trybowanie to dla mnie wyzsza szkola jazdy – podziwiam 🙂
Nie jest tak źle, myślałem że będzie gorzej, teraz czas na luzowanie całego kurczaka 🙂
Ja też podziwiam, dla mnie to dość ciężka sprawa! 😉 A danie rewelacyjne! 🙂
Super. Mój Królewicz zawsze mówi, że nóżki kurczaka są najlepsze na każdego rodzaju okazję! 🙂