Pyszne, chrupiące filety rybne panierowane
Składniki:
- kilka filetów z ryby (ja użyłem dorsza i mintaja)
- 2 jajka roztrzepane z łyżką wody lub mleka
- mleko
- przyprawa do ryby
- bułka tarta zmieszana z mąką ziemniaczaną w stosunku 3:1 (panierka wychodzi chrupka i ładnie przylega do ryby)
- sól
- olej do smażenia
Filety zalać w misce mlekiem (ryba straci niepożądany zapach i będzie delikatniejsza w smaku) zmieszanym z przyprawą do ryby i odstawić na minimum 4h. Rybę osuszyć, posolić, panierować najpierw w jajku a później w bułce tartej zmieszanej z mąką, smażyć z obu stron aż filety będą rumiane
smacznie wyglądają :))
Z daleka do Ciebie przybywam, więc pozwól że na chwilę się zatrzymam.
Kłopotu nie sprawię, ale pozdrowienia i życzenia zostawię.
Za Twoją gościnność podziękuję.
Uśmiechem przypieczętuję i dalej powędruję.
Miło że jesteś…
Uwielbiam ryby, pod każdą postacią:)Nie omieszkam sporządzić.
Szczęśliwego Nowego 2012 Roku !
Serdeczności zasyłam:)
Ciekawy sposób na panierkę. Warto zapamiętać.
Interesująca panierka, muszę ją w najbliższym czasie wypróbować.
takiej panierki chyba jeszcze nie robiłam, bardzo ciekawe 🙂
Jakby ktoś wypróbował tą panierkę to niech da znać co o niej sądzi, pozdrawiam 🙂
I dzięki Twojej radzie po raz pierwszy panierka nie odlepiła się mi od ryby. Serdeczne dzięki 🙂
Pozdrawiam!
Miło że się przydało 🙂
uwielbiam wszystko co w panierce:)
Usmazylam filety z Miruny wedlug tego przepisu i wyszly przepyszne a panierka super chrupiaca.Dodam ze moczylam rybke w mleku z dodatkiem przyprawy do ryb firmy Appetita.