Pasztet drobiowo – warzywny

Pasztet drobiowo - warzywny

Po rosole zostało mi mięso i warzywa, więc zmieliłam to wszystko, dodałam jajko, trochę mąki i upiekłam. Wyszedł bardzo dobry pasztet:)

Składniki na małą formę keksową:

Pasztet drobiowo - warzywny
  • 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
  • ugotowane w rosole warzywa:
    • 2 marchewki
    • 2 pietruszki
    • seler
    • por
    • cebula 
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki suszonego koperku
  • sól
  • pieprz

Ćwiartki kurczaka pozbawić skóry i oddzielić mięso od kości, po czym zmielić razem z warzywami, dodać jajka, mąkę, doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 min, aż wierzch się zarumieni. Gotowe!

Pasztet drobiowo - warzywny

4 thoughts on “Pasztet drobiowo – warzywny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *