Po rosole zostało mi mięso i warzywa, więc zmieliłam to wszystko, dodałam jajko, trochę mąki i upiekłam. Wyszedł bardzo dobry pasztet:)
Składniki na małą formę keksową:
- 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
- ugotowane w rosole warzywa:
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- seler
- por
- cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki suszonego koperku
- sól
- pieprz
Ćwiartki kurczaka pozbawić skóry i oddzielić mięso od kości, po czym zmielić razem z warzywami, dodać jajka, mąkę, doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 min, aż wierzch się zarumieni. Gotowe!
Bardzo fajna propozycja. Chętnie rozsmarowałabym ten pasztet na swojej kanapce 😉
Niezły pasztet! 🙂
przepis rewelacja!
Pychota!