W paście tej użyłam domowej produkcji suszonych pomidorów w oliwie z czosnkiem i oregano, które na Zimowym Smakowisku otrzymałam od Panti. Pomidory są przepyszne, fantastycznie skomponowały się z czosnkiem w paście. Od strzała wciągnęłam dwie kromy:)
Składniki:
- 100g białego sera
- 4-5 drobno posiekanych suszonych pomidorów
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 1-2 łyżki zalewy z pomidorów
- sól i pieprz
Ser pokroić w kostkę, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Widzę, że mamy dzisiaj podobne zachcianki smakowe 🙂 Pozdrawiam!
Musi być pyszna 😉
takie połączenie smaków musi byc przrpyszne!!
pozdrawiam cieplutko,
szana-banana,
http://www.gastronomygo.blogspot.com
Czuję, że również nie mogłabym przestać jej jeść:)
bardzo lubię pasty, Twoja wygląda znakomicie!
Pasta, naprawdę jest mega, a co do zachcianwk smakowych, to biały ser i czosnek zawsze:)
Coś czuję, że jest fantastyczna 🙂 Robię czasem pastę z żółtym serem, majonezem, suszonymi pomidorami i czosnkiem, więc trochę podobne klimaty 🙂
Aniu wygląda super 😉 ciesze sie, że smakowało 🙂 buziak
Świetny pomysł na pastę do chlebka na śniadanie