Wybaczcie tak długą nieobecność, ale nowa praca, dom, dziecko i niespodziewane szkolenia nie pozwalają mi ostatnio na spędzanie czasu w kuchni, ale obiecuję poprawę. Dziś, coś bardzo na szybkości i zarazem lekkiego w te upalne dni. U Was też jest tak gorąco, że człowiek się rozpływa?
Składniki dla 2 osób:
- garść makaronu spaghetti
- sól
- 2 – 3 łyżki pesto z rukoli, przepis znajdziecie TUTAJ
- 4 plasterki szynki westfalskiej pokrojonej w paseczki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przełożyć do garnka. Dodać pesto wymieszać. Na talerzach ułożyć porcje makaronu zwinięte w „gniazda” i na nich położyć paseczki szynki również zwinięte w „gniazda”. Do tego pomidorki koktajlowe i kiełki rzodkiewki i obiad gotowy:) Ave!
Podsumowanie
Nazwa dania
Spaghetti z pesto z rukoli i szynką westfalską
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
U mnie pada i niestety zrobiło się chłodno. Pyszne spaghetti;)
Bardzo apetyczna propozycja na obiad;) U mnie właśnie nadciąga wielka, ciemna chmura deszczowa:/
Wyrafinowana prostota, zdecydowanie to lubię 😉
U mnie też własnie się rozpadało i zrobiło się masakrycznie zimno:/
Lubie takie szybkie, lekkie dania.
A upalow u mnie nie ma, za to po raz pierwszy od 6 tygodni nie pada, a to juz cos.
Piękne i eleganckie danie.
Adziękuję:)