Smakowała nie tylko Małemu, ale nam „dorosłym”:P również bardzo, szkoda tylko, że nie schowaliśmy na noc do lodówki i się nam zupa zepsuła:/
Składniki na 6-8 porcji:
- 1,5 litra wody
- 400 g karkówki – nie za tłustej – pokrojonej w kostkę
- 1 marchewka pokrojona w kostkę
- ok. 10 dag selera pokrojonego w kostkę
- mała cebula pokrojona w małą kostkę
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- garść mrożonej zielonej fasolki szparagowej – ja użyłam mrożonej
- garść mrożonego zielonego groszku
- 4 ziemniaki pokrojone w kostkę
- odrobina soli i pieprzu
- 2 liście laurowe
- kilka ziarenek pieprzu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżeczka oliwy
- 2 kopiate łyżeczki przecieru pomidorowego
Mięso podsmażyć na 1 łyżeczce oliwy i przerzucić do garnka, w którym będzie gotowana zupa. Cebulę i czosnek zeszklić na drugiej łyżeczce oliwy i dodać do mięsa. Następnie dodać marchewkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować, aż mięso będzie miękkie. W szybkowarze jakieś 30 min.
Podsumowanie
Nazwa dania
Zupa gulaszowa z warzywami dla Malucha
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
2 Review(s) Based on
wspaniałe, a jakie cudna ta ceramika 🙂
Świetna propozycja dla dorosłych również, uwielbiam zupy gulaszowe, zawsze dodaję do nich również paprykę.
Szukam właśnie przepisu na zupę gulaszową i chyba wypróbuję właśnie ten znaleziony u Ciebie. Smacznie wygląda ta zupka.