Zupa gulaszowa z warzywami dla Malucha

Zupa gulaszowa z warzywami dla Malucha

Smakowała nie tylko Małemu, ale nam „dorosłym”:P również bardzo, szkoda tylko, że nie schowaliśmy na noc do lodówki i się nam zupa zepsuła:/

Składniki na 6-8 porcji:

  • 1,5 litra wody
  • 400 g karkówki – nie za tłustej – pokrojonej w kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę
  • ok. 10 dag selera pokrojonego w kostkę
  • mała cebula pokrojona w małą kostkę
  • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
  • garść mrożonej zielonej fasolki szparagowej – ja użyłam mrożonej
  • garść mrożonego zielonego groszku
  • 4 ziemniaki pokrojone w kostkę
  • odrobina soli i pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczka oliwy
  • 2 kopiate łyżeczki przecieru pomidorowego
Mięso podsmażyć na 1 łyżeczce oliwy i przerzucić do garnka, w którym będzie gotowana zupa. Cebulę i czosnek zeszklić na drugiej łyżeczce oliwy i dodać do mięsa. Następnie dodać marchewkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować, aż mięso będzie miękkie. W szybkowarze jakieś 30 min.
Następnie dodać ziemniaki, fasolkę i groszek i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu dodać przecier i natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie z solą i pieprzem przy doprawianiu potraw dla dzieci – za dużo nie jest wskazane. Gotowe!

Zupa gulaszowa z warzywami dla Malucha
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Zupa gulaszowa z warzywami dla Malucha
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

3 thoughts on “Zupa gulaszowa z warzywami dla Malucha

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *