Smaczny dodatek do obiadu 🙂
Składniki:
- 50 dag pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki)
- skórka starta z 1 limonki
- sok z 1 limonki
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojona w drobną kostkę
- 2 łyżki posiekanej kolendry (ja czasem zastępuje zieloną pietruszką)
- 1 ostra papryczka (może być chili) z usuniętymi pestkami, drobno pokrojona
- sól, pieprz
Pomidory przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz chilli, odstawiamy na 15 min po czym doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę, lub dłużej, by smaki się przegryzły.
Podsumowanie
Nazwa dania
Salsa pomidorowa
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
oj jak ja kocham warzywa ;D
Mmmmm, chowam sobie do wypróbowania 🙂
O! Zupełnie zapomniałam o salsach 😉 Uwielbiałam je… kiedyś 🙂
Zachwycająca salsa
Dzięki 🙂