Zastanawiałem się, czym nadziać filety z kurczaka i wymyśliłem, że fajnym pomysłem będzie nafaszerowanie kurczaka delikatną ricottą z suszonymi pomidorami z dodatkiem pora. A całość usmażona w Pomyśle na… Papirus Winiary. Wyszło bardzo smacznie i soczyście dzięki Papirusowi:)
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
Farsz:
- 130 g sera ricotta
- 30 g suszonych pomidorów w oliwie, drobno pokrojonych
- 50 g drobno posiekanego pora
Dodatkowo:
- 1 opakowanie Pomysłu na… Papirus Winiary z czosnkiem
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszać i odstawić. Piersi podzielić na cztery sztuki i delikatnie zrobić w nich nacięcia, tak, aby nie przeciąć całości, a jedynie zrobić kieszonki na farsz. Następnie napełnić kieszonki farszem i spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane filety włożyć w Papirus i smażyć na patelni – nie dodając tłuszczu, 5 – 7 min. z każdej strony (w zależności od grubości fileta). Podawać np.z kuskusem, lub z czym, kto chce:) Danie fajnie komponuje się z sałatką z pomidorów.
Podsumowanie
Nazwa dania
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ricotta i suszone pomidory to jak dla mnie połączenie idealne, więc z kurczakiem musiało się sprawdzić 🙂
filmik ekstra 🙂
też mi się podoba 🙂
rivotta i suszone pomidory to moje smaki, do tego kurczak i jestem w niebie ;D
Typowe wloskie smaczki w sam raz dla mnie!
Papirus wogóle jest świetny dzisiaj był na obiad w wersji podstawowej a jutro będzie w twojej 🙂
Papirus wogóle jest świetny dzisiaj był na obiad w wersji podstawowej a jutro będzie w twojej 🙂
Dzisiaj była podstawową wersja papirusa bardzo smaczna jutro będzie twoja 🙂
Papirus wogóle jest świetny dzisiaj był na obiad w wersji podstawowej a jutro będzie w twojej 🙂
pycha
o to chyba to danie z reklamy 🙂 ?
apetycznie wygląda