Składniki:
- 250 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w kostkę
- 1 cebula posiekana drobno
- 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów (lub zwykłej)
- 100 ml słodkiej śmietanki 18 %
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 50 ml wody
- sól i pieprz
Cebulę podsmażyć na oliwie, dodać mięso i smażyć ok. 2 – 3 min. Następnie dodać śmietankę i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Nie gotować za długo, bo polędwiczki stwardnieją, wystarczy 5 – 6 min. Podawać z makaronem.
Podsumowanie
Nazwa dania
Potrawka z polędwicy wieprzowej
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Bardzo mi się podoba pomysł i to, że można wykorzystać trochę tej oliwy z pomidorów suszonych 🙂
ostatni tak pomyślałem, że po co będę wyrzucał tą oliwę jak można ją ponownie wykorzystać 🙂
mniam smakowicie, a co skrywa ta śliczna butelka 😉
🙂 śliwka w płynie 🙂
podoba mi sie to danie 😉
fajny przepis 🙂 uwielbiam polędwiczki, szczególnie grillowane
http://www.zgrilla.pl/category/wieprzowina-z-grilla/poledwiczki-wieprzowe-z-grilla/
:)))