Składniki:
- 200 g grzybów, pokrojonych w dużą kostkę, tak, żeby było czuć grzyba w sosie:)
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% (120 ml)
- 1/2 szklanki wody (ok. 120 ml)
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
Masło rozgrzać z odrobiną oleju, wrzucić grzyby i podsmażyć, dodać wodę i śmietankę. Zagotować, dodać czosnek szczypiorek, koperek, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Podsumowanie
Nazwa dania
Sos grzybowy z koperkiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Z wielką przyjemnością wyróżniłam Twój Blog.
http://jusia-part1.blogspot.co.uk/2012/11/liebster-blog.html
Prawdę Ci powiem,że trudno mi sobie wyobrazić sos grzybowy z koperkiem…ja zawsze dodaję pietruszkę… Połączenie koper+grzyb jest koniecznie do wypróbowania!
ja zobaczyłem takie połączenie na jakimś śląskim programie i postanowiłem wypróbować, sos wyszedł bardzo dobry, całkiem inny niż ten co normalnie robię (dodaję cebulę smażoną i nie dużo innych dodatków) pozdrawiam :
uwielbiam to danie ;D
najlepszy z tłuczonymi ziemniakami 🙂 Koniecznie do wypróbowania w wersji z koperkiem 🙂