Składniki:
- 80 g łososia wędzonego
- 1/2 średniej wielkości cebuli
- 5 oliwek
- 1 łyżeczka kaparów
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 3 łyżki serka śmietankowego Almette
- łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- 2- 3 łyżki oliwy z oliwek
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać kapary i oliwki pokrojone w kostkę, smażyć około minuty, dodać wino, odparować. Dodać łososia pokrojonego w kostkę, zdjąć patelnię z ognia dodać serek i pietruszkę, lekko podgrzać mieszając aż serek się rozpuści (jeśli sos jest za gęsty, dodać troszkę wody). Wymieszać na patelni z ugotowanym makaronem bucatini.
Podsumowanie
Nazwa dania
Bucatini z łososiem i śmietankowym serkiem Almette
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas