Bucatini z łososiem i śmietankowym serkiem Almette

Składniki:

  • 80 g łososia wędzonego
  • 1/2 średniej wielkości cebuli
  • 5 oliwek
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki serka śmietankowego Almette
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 2- 3 łyżki oliwy z oliwek

Bucatini z łososiem i śmietankowym serkiem Almette

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać kapary i oliwki pokrojone w kostkę, smażyć około minuty, dodać wino, odparować. Dodać łososia pokrojonego w kostkę, zdjąć patelnię z ognia dodać serek i pietruszkę, lekko podgrzać mieszając aż serek się rozpuści (jeśli sos jest za gęsty, dodać troszkę wody). Wymieszać na patelni z ugotowanym makaronem bucatini.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Bucatini z łososiem i śmietankowym serkiem Almette
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *