Konkurs z Janem :)

Kolejny konkurs, w którym do wygrania coś, co stało mi w szafce nieużywane przez rok plus torebki do przenia herbaty, taki bonus od Jana Niezbędnego:)

Zadanie konkursowe: w komentarzu pod tym wpisem, proszę zostawić przepis na herbatę mrożoną, najciekawsze dwa przepisy zostaną nagrodzone. Czekam na Waszą kreatywność:) Zaskoczcie mnie nietypowymi dodatkami:)



Zasady konkursu:

  • w komentarzu pod tym wpisem należy zostawić odpowiedź na zadanie konkursowe
  • konkurs trwa od 26.07.2013 do 02.08.2013
  • nagrody: I miejsce imbryk do herbaty widoczny na zdjęciu oraz filtry do herbaty do kubka i filiżanki i filtry do herbaty do dzbanka, II miejsce filtry do herbaty do kubka i filiżanki i filtry do herbaty do dzbanka
  • ogłoszenie wyników konkursu 03.08.2013 – zwycięzców wybiorę ja:)
filtry do kubka i filiżanki są po prostu genialne:) ZAPRASZAM DO ZABAWY:)

7 thoughts on “Konkurs z Janem :)

  1. Przepis na tajską mrożoną herbatę :3

    4 torebki herbaty
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    cynamon
    anyż
    cukier 100 gr
    mleko zagęszczone
    1/2 pomarańczy
    1 l wody

    Do garnka wlewamy litr wody . Kiedy woda się zgotuje wrzucamy 1/2 pomarańczy , dodajemy nasze torebki herbaty , cynamon i anyż . Dolewamy ekstrakt waniliowy i dosypujemy cukier . Zmniejszamy ogień i gotujemy wszystko razem przez ok. 5 – 7 minut . Po tych 5-7 minutach zostawiamy naszą mieszankę w garnku , aż do ostygnięcia . Kiedy wszystko ostygło przecedzamy naszą herbatę . Do szklanki wrzucamy kostki lodu , wlewamy naszą herbatę , dolewamy zagęszczone mleko i mieszamy .

    Gotowe :3

  2. Rooibos to moja ulubiona herbata ( nie licząc pu erh ).
    Moja propozycja to: zaparzyć herbatę, przygotować kostki lodu, plasterki cytryny, pomarańczy. Rant szklanki zwilżyć plasterkiem cytryny, zamoczyć w cukrze ( nasypanym na spodeczek ) Delikatni do szklanki przełożyć kostki lodu, plasterki owoców,zalać schłodzoną herbatą. Szklankę ozdobić plasterkami owoców.

  3. Moja herbata to:
    łyżeczka zielonej herbaty wymieszana ze szczypta platków chabra bławatka oraz pokruszonymi płatkami róży dzikiej.
    Mieszankę zalewamy 300 ml wody o temperaturze 80 C i po 10 minutach podajemy z kostkami lodu.
    Idealna na upały.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *