Składniki:
- 2 kajzerki
- garść rukoli
- 3 łyżki sosu tatarskiego Winiary
- ser kozi śmietankowy do smarowania (użyłem sera Danmis)
- 4 plasterki szynki (dałem polędwice łososiową)
- 4 plasterki sera żółtego (ja użyłem edamskiego)
- masło
- sól. pieprz
- pomidorki koktajlowe
Rukolę wymieszać z sosem tatarskim. Bułki przeciąć na pół, posmarować masłem, położyć na patelni (masłem do dołu) i troszkę je podsmażyć, żeby były chrupiące. Zdjąć bułki z patelni i posmarować każdą bułkę serem kozim, nałożyć rukolę, szynkę, i ser żółty. Położyć bułki jeszcze na chwilę na patelnię, przykryć pokrywką i podgrzewać aż ser się rozpuści, zdjąć grzanki z patelni, udekorować pomidorkami koktajlowymi, posolić i popieprzyć.
Podsumowanie
Nazwa dania
Grzanki z szynką i rukolą
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas