Składniki na 4 porcje:
- Sos pieczeniowy ciemny Winiary
- 300 ml zimnej wody
- 1 łyżka śmietany
- 100 g marchewki pokrojonej w słupki
- 100 g cebuli pokrojonej w pół-talarki
- 1 kiszony ogórek pokrojony w pół-talarki
- 1 łyżka masła
- 400 g schabu bez kości
Mięso umyć, pokroić na plastry o wadze 150 g, posolić i odstawić Sos pieczeniowy ciemny Winiary rozmieszać z woda i śmietaną. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulę dodać marchewkę, przykryć i dusić na małym ogniu, aż marchewka lekko zmięknie, dodać ogórka. Następnie dodać przygotowany sos, wymieszać dokładnie, zagotować i gotować jeszcze 10 min. Mięso usmażyć na patelni, podawać polane sosem i z ziemniakami z wody.
Podsumowanie
Nazwa dania
Schab z sosem pieczeniowym
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas