Pyszne bezglutenowe brownie z kaszy jaglanej
Składniki na standardową formę keksową:
- 80 g suchej kaszy jaglanej
- 50 g kakao
- 50 g migdałów, sparzonych i obranych ze skórki
- 3 jajka
- 125 ml mleka
- 5 łyżek serka homo
- 1/3 łyżeczka chilli w proszku
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka śliwek suszonych, pokrojonych w ćwiartki
Kaszę jaglaną ugotować w szklance wody, ostudzić. Następnie kaszę, mleko, kakao, jajka, serek homo i proszek do pieczenia wrzucić do kielicha miksującego, zmiksować na gładką masę, przełożyć do miski. Dodać migdały, chilli i śliwki, wymieszać łyżą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 45 min.
Podsumowanie
Nazwa dania
Brownie z kaszy jaglanej
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Ocena
1 Review(s) Based on