Ratatouille
Ratatouille tak podeszło Paszczakowi, ze jedliśmy to przez tydzień 🙂
Składniki:
- 400 g cebuli
- 450 g żółtej papryki
- 400 g czerwonej papryki
- 600 g cukinii
- 450 g bakłażana
- 3 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów krojonych
- sól
- świeżo zmielony pieprz Appetita
- oliwa
Cebulę obierz i posikaj w kostkę. Papryki, cukinie, i bakłażana umyj. Papryki pokrój w kostkę, wyciągnij wcześniej gniazda nasienne. Bakłażan pokrój w ćwierć-plasterki, cukinię w plasterki lub półplasterki. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę i posiekany drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj bakłażana i duś przez 2 min., następnie dodaj cukinię i znów duś przez 2 min., dodaj papryki, pomidory, wymieszaj i duś ok. 15 min. Dopraw solą, pieprzem i octem. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Ratatouille
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas