Masło orzechowe
Masło orzechowe domowe, ma przewagę nad masłem orzechowym kupnym, bo nie ma dodatkowego tłuszczu, a tym samym nie ma dodatkowych kalorii. Bardzo często w maśle orzechowym na sklepowej półce jest niezdrowy i zupełnie niepotrzebny olej palmowy. A domowe masło z orzeszków arachidowych to po prostu samo zdrowie, źródło kwasów Omega i białka. Dzięki niemu śniadanie zyskuje nowy wymiar.
Do przygotowania masła potrzebujesz:
- dowolną ilość orzeszków arachidowych – my użyliśmy 500 g
- dobrego sprzętu mieląco-siekającego
Orzeszki wrzuć do kielicha robota i włącz, po pewnym czasie, gdy orzeszki zaczną „puszczać” olej zobaczysz, jak przeistaczają się w mega zdrowe, domowe masło orzesków. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Masło orzechowe - domowe
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas