1-sze urodziny Studio Twój Kucharz i otwarcie DELI oraz cukierni. Wspomnieliśmy już Wam kiedyś o tym fantastycznym miejscu w Krakowie, mieliśmy okazję uczestniczyć tam w warsztatach kulinarnych raz z kuchni gruzińskiej a raz z innnowacyjnych technik kulinarnych. Studio Twój Kucharz, to miejsce tworzone przez ludzi z pasją i nie są to puste słowa, Bartek Płócienniak, który dowodzi kuchnią to mężczyzna całkowicie oddany gotowaniu i dobremu jedzeniu. Podczas imorezy urodzinowej Studio bardzo spodobały mi się jego słowa w trakcie rozmowy o bezglutenowym jedzeniu w kontekście samopoczucia po spożyciu produktów gluten-free. Bartek tak oto skwitował dyskusję: „Wiesz, kiedy ja się źle czuję? Jak zjem gówniane jedzenie”. Ta wypowiedź doskonale obrazuje podejście Bartka do jedzenia. Swoim gościom serwuje w Studio potrawy z najlepszych składników, świeżych i co bardzo ważne lokalnych. Menu jest sezonowe i zawsze zaskakuje gościa innowacyjnym podejściem do jedzenia.
Nie inaczej było na urodzinach Studio. Nie było banalnych koreczków, wymyślnych finger food. Było prosto, smacznie i lokalnie. Zajadaliśmy się cudownie prostymi przekąskami: pate z wątróbek, które oczywiście było przygotowane na miejscu, wspaniałe kiełbasy i kabanosy od lokalnych producentów,polskie sery różnorakie, przepyszne pasty serowe i inne smakowitości. Hitem wieczoru były słodkości, wspaniałe ciasta z marakują, mini kremówki i mój faworyt – sernik jagodowy. Na koniec dostaliśmy w prezencie mini słoiczki z wyrobami DELI. Wojtkwoi tak bardzo posmakowały ciastka, że ciągle pyta, kiedy znów pojedziemy do Studio Twój Kucharz 🙂
Wybaczcie jakość zdjęć 🙂
Zapraszamy Was do Twojego Kucharza na jedzenie, warsztaty, imprezy i po zakupy do DELI. To naprawdę wyjątkowe miejsce. Pamiętajcie: Kraków, Ślusarska 3.