Warsztaty dla dzieci w Nowym Targu mieliśmy okazję poprowadzić po raz trzeci. Tym razem tematem była kuchnia Europejska: polska, szwedzka i włoska. Była wariacja pierogowa: nasze pierogi z kurczakiem, ziemniakami i zielonym groszkiem, szwedzkie klopsiki i na deser panna cotta. Dzieci dzielnie, aktywnie uczestniczyły w warsztatach. Nie straszna im była, wyciskająca łzy z oczu cebula i pracochłonne lepienie pierogów. Poznały nowe smaki, nowe zapachy i jak to zwykle bywa, jednym wszystko smakowało, a innym nie. Kwestia smaku, ważne, że dzieci dobrze się bawiły i poprzez zabawę poznały tajniki gotowania.
Jak zwykle wyjechaliśmy z Nowego Targu mega zmęczeni (prowadziliśmy dwie grupy po 15 osób, po 2 h na każdą grupę), ale też mega zadowoleni i usatysfakcjonowani. Oboje kochamy gotować i uwielbiamy dzieci, więc takie warsztaty dla dzieci to dla nas praca, która sprawia przyjemność.
Ważnym elementem, który tworzy niepowtarzalną atmosferę warsztatów dla dzieci w Nowym Targu jest Kawiarnia Deja Vu na ulicy Długiej, gdzie takie warsztaty odbywają się cyklicznie pod przewodnictwem Macieja Koźlakowskiego i dietetyczki Joasi Panczak, a my jedziemy do Nowego Targu, jeśli Maciek nie może poprowadzić warsztatów i wtedy wspólnie z Asią działamy 🙂 Takie warsztaty z dziećmi są mega energetyzujące i zawsze po nich mamy głowy pełne pomysłów. Niedługo zrealizujemy jeden z nich, a tymczasem wracamy do gotowania we własnej kuchni.
Chcesz, abyśmy poprowadzili u Ciebie warsztaty dla dzieci, bądź dorosłych napisz do nas: paszczakigotują@gmail.com lub zadzwoń 660 220 989.