Omlet z camembert i dżemem
Omlet z camembert i dżemem porzeczkowym, z mielonymi pistacjami. Słodki, słony, zdrowy. Śniadanie idealne.
Składniki na 1 omlet:
- 2 jajka w rozmiarze L
- 1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych
- 3 łyżki obranych pistacji
- 4 cienkie plasterki sera camembert
- 2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Jajka rozbij do kielicha miksującego, dodaj płatki, pistacje i szczyptę soli. Zmiksuj na gładko. Na patelni rozgrzej olej. Wlej masę omletową, przykryj i smaż, aż zacznie swobodnie odchodzić od patelni. Przewróć na drugą stronę, posmaruj dżemem i ułóż na omlecie plasterki sera camembert. Delikatnie zdejmij omlet z patelni, zamknij i podawaj. Gotowe!
Podsumowanie
Nazwa dania
Omlet z camembert i dżemem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas