Rosół z pulpetami

Rosół z pulpetami

Składniki na rosół:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 3-4 dramstiki
  • warzywa
    • 3 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 1 duża cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 1 średni seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag wołowiny, najlepiej z kością
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • sól, pieprz

Pulpety:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • mięso z rosołu
  • jajko
  • sól, pieprz

Rosół z pulpetami

„Przypalić” na patelni, połówki cebuli – wrzucić do garnka z wszystkimi innymi składnikami, zalać zimną wodą. Gotować ok. 2 godzin. Zmielić pierś i mięso z rosołu, dodać jajko, przyprawić i formować pulpety. Kulki ugotować i dorzucić do rosołu.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *